top of page

Coaching

Wat zit er in jouw rugzak?

Vrouw met bijbel
Roze stoel
3D-ballonnen

Omarm de uitdagingen van het leven

Begeleiding & inspiratie

Haal het meeste uit je leven

Vrouw met bijbel

Gebed voor innerlijke genezing

Jezus Christus is gisteren, vandaag en voor eeuwig Dezelfde! 

Hebreeën 13:8

Het is zo heerlijk om Gods Woord te lezen, de Bijbel. Het staat vol met hoop, met beloftes en het geeft ons ook richting. Bovenstaande Bijbeltekst laat mij zien dat de Here Jezus nooit verandert, Hij is altijd dezelfde. Hij is degene die tijd heeft bedacht zodat wij mensen kunnen leven. 

En dat is goed om te beseffen! God staat boven de tijd, Hij is niet gebonden aan de tijd zoals wij mensen dat wel zijn.

En waarom is dat nou zo belangrijk om te weten?

In ons leven maken we heel veel dingen mee. Zo maken we hele fijne herinneringen, maar ook hele verdrietige en vervelende herinneringen. 

Herinneringen waar we op de dag van vandaag nog last van kunnen hebben. En hoe heerlijk is het dan om deze nare, verdrietige, angstige, traumatische herinneringen aan de Here Jezus te geven. Zodat Hij heling en genezing kan geven. 

God wil ons graag genezen, Hij wil ons herstellen, Hij wil ons heel maken.

Hij haalt de herinnering niet bij ons weg, maar Hij wil de angel van pijn, van bitterheid en van angst er uit halen zodat jij kunt bloeien.

Wanneer je nu zo iets hebt van "een heel coachingstraject zie ik niet zitten" of wanneer je daar de tijd niet voor hebt, 

dan is het ook mogelijk dat ik samen met jou bid voor deze herinneringen die jou belemmeren om te bloeien. 

Wil je hier meer informatie over? 

Laat dan een berichtje achter op het contactformulier of stuur een mail naar info@bloeidoorhem.nl

Roze stoel

Coaching

De woestijn en de dorre plaatsen zullen vrolijk zijn, de wildernis zal zich verheugen en in bloei staan als een roos.

Zij zal welig in bloei staan en zich verheugen, ja, zij zal zich verheugen en juichen! 

Jesaja 35:1,2a

 

Dit is Gods wil voor jouw leven. Dat alle woestijn plekken, alle dorre plekken in je leven, in je hart in bloei zullen staan. Dat jij je ondanks alles kunt verheugen, dat je kunt bloeien en juichen. Helemaal volledig jezelf kunt zijn zoals Hij jou gemaakt heeft. 

Alleen laat de realiteit ons vaak wat anders zien. We voelen ons gebroken, begrijpen onze eigen reacties niet, reageren vaak 'te' op situaties.... begrijp jij waar dit 'te' vandaan komt? of dat 'had ik maar iets meer van...' ?

Samen met jou, onder leiding van de Heilige Geest gaan we hier naar kijken. Waarom doe je zoals je doet? Ben je hier blij mee of juist niet?

We kunnen dit coachingstraject op verschillende manieren aanpakken, het is maar net wat bij jou past. 

Coaching 

Wist jij dat we in onze eerste acht levensjaren de pijlers van onze fundamenten leggen? Dat we tijdens deze periode al onze patronen ontwikkelen? Naar mate we opgroeien, verstevigen we deze patronen en maken we ze steeds meer eigen. 

Het zinnetje 'zo ben ik nou eenmaal' klopt eigenlijk helemaal niet ......

God heeft jou de keuze gegeven. Hij wil dat wij vrij zijn om te kiezen! In hoeverre kun jij kiezen hoe jij reageert? Kies jij of overkomt het je?  'Zo ben ik nou eenmaal' getuigt niet echt van een keuze, vind je wel? Het getuigt meer van een berusting. Dat je het eigenlijk wel oké vindt, dat het wel goed is zo... maar weet je... dat staat haaks op wat God voor jou in petto heeft. God wil dat jij vrij bent, vrij om te kiezen, vrij om je te bewegen. 

Bindingen en belemmeringen komen niet van Hem. Het weerhoudt je juist om op te gaan staan, om te gaan groeien, 'zo ben ik nou eenmaal' is dus eigenlijk ook een binding, een belemmering om te groeien. Samen met jou wil ik hier graag naar kijken. Wat staat jou in de weg om te groeien? Wat staat jou in de weg om te bloeien? Wanneer loop je vast? Waar loop je tegen aan? Wat weerhoudt jou? En wat is de oorzaak daarvan? Welke patronen zijn ontstaan en wat is het gedrag dat daaruit voortvloeit?

Wanneer zijn deze patronen ontstaan? Wat voor behoefte ligt er eigenlijk onder dit patroon? Het is alsof we samen op ontdekkingstocht gaan waarbij de Heilige Geest onze Gids is. Hij geeft aanwijzingen, Hij laat herinneringen naar boven komen, zodat jij mag gaan ontdekken hoe deze patronen, hoe deze gedragingen en hoe deze belemmeringen je leven zijn binnengeslopen en hoeveel ruimte ze hebben ingenomen in jouw leven. Samen met Gods hulp zul je gaan ontdekken dat je er vrij van kunt komen, dat je er genezen van kunt worden zodat je weer KEUZE krijgt. 

 

Deze ontdekkingstocht kunnen we op verschillende manieren aanvliegen, waarin het aller belangrijkste is dat jij een manier kiest die bij jou past. Hierbij kun je denken aan creatieve coaching, wandelcaching, coachingsgesprekken gericht op onderwerpen die jij besproken wilt hebben zoals faalangst, pleasegedrag, perfectionisme, zelfbeeld, grenzen aan geven, en noem alle destructieve patronen maar op. 

 

Wil je meer informatie over coaching? 

Laat dan een berichtje achter op het contactformulier of stuur een mail naar info@bloeidoorhem.nl 

3D-ballonnen

kinder en tiener coaching

Op dat moment kwamen de leerlingen naar Jezus toe en vroegen Hem: "Wie is de belangrijkste in het Koninkrijk van God?"

Jezus riep een kind naar Zich toe. Hij zette het kind midden in de kring en zei:"luister goed! ---"

Mattheüs 18:1-6

Kinderen zijn zo ontzettend belangrijk voor God. Juist in deze leeftijd is het zo ontzettend belangrijk dat het fundament goed gelegd wordt. Het is ongelooflijk wat onze kinderen tegenwoordig al voor hun kiezen krijgen. Juist in de eerste acht levensjaren wordt er gebouwd aan het fundament, worden er patronen geboren. En later, in de tienerfase herhaalt zich dat, versterkt vanuit de identiteit.  

Jaren heb ik voor de klas mogen staan als leerkracht. Zo heb ik diverse studies en verdiepingen rondom gedragsproblematiek gevolgd. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in onderwerpen als identiteit, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. 

Waarom? Omdat ik tijdens deze periode steeds weer de nood bij kinderen zag. Ik wilde zo graag helpen. Als je 'anders' bent dan anderen, dan pas je er niet in, dan hoor je er niet bij. Onze maatschappij is een systeem van hokjes en vakjes. Gelukkig kan een grote groep mensen hier hun weg in vinden en dat is goed. Maar.... er is ook een grote groep die hier niet in past ..... 

En hoe verdrietig is het om te zien dat onze kinderen, degene die Jezus bij zich roept, waarvan Hij zegt dat ze het aller belangrijkste zijn, ... dat juist deze kinderen er voor de maatschappij niet mogen en kunnen zijn. Ze mogen er zijn, zolang ze zich aanpassen, zolang ze passen binnen de gestelde lijntjes.... maar wat als dat niet lukt? Wat als je anders denkt? Wat als je je anders voelt? Wat als de mensen om je heen je niet begrijpen? Dat je dus eigenlijk continu de boodschap krijgt 'zoals je bent is niet goed genoeg'.  Wat doet dit met de kinderen? 

Ik kan je wel vertellen dat de beschadiging en de impact hiervan immens groot is. Zo groot dat kinderen zelfs denken aan zelfdoding. Wij staan daar als volwassenen vaak niet zo bij stil ..... 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. Maar wie is degene die de standaard voor 'normaal' stelt? En wat als je daar niet aan voldoet, aan 'normaal'? 

Graag ga ik juist met deze kinderen aan de slag. Hoe zijn ze gemaakt? Wat zijn hun gaven en talenten? Wat zeggen de mensen in hun omgeving over hen en wat doet dat met ze? Welke overtuigingen komen daar uit voort? 

Hoe zit dat met faalangst? Emoties? Hooggevoeligheid en Hoogbegaafdheid? Hoe stop je dat altijd zo drukke hoofd? 

Samen met het kind en met jullie als ouders ga ik graag onderweg om deze thema's aan te pakken. En het mooie is, ook hierbij is de Heilige Geest betrokken God wil ook heelheid en genezing geven aan onze kinderen, aan onze tieners. Ze zijn zo ontzettend belangrijk voor Hem, zij mogen ook BLOEIEN!

Jesaja 61:1-3

bottom of page